Vertrouwen in het proces van 'niet weten'

02/06/2020

Sinds we stilaan uit de lockdown aan het komen zijn, voel ik nood aan mezelf hercalibreren. Mijn energetisch, emotioneel en mentaal systeem terug herordenen. Ik kan er de vinger nog niet écht op leggen, maar er is duidelijk iets verandert in mij. Iets dat anders is, dat juister en kloppender aanvoelt. En daar moét ik gehoor aan geven.
Ik kan het nog niet vatten, noch benoemen, stilzwijgen van het concreet inzetten. Het voelt wiebelig op deze wip tussen 'the old and the new way'. En ik weet zeker dat teruggaan geen optie is.
 

Finetunen naar een nieuwe toonaard

Het beeld van een muziekinstrument komt in me op. Aan de buitenkant ziet het er nog hetzelfde uit, maar het dient in een andere toonaard gestemd te worden. Dat 'herstemmen' gaat met trial en error. Daar is finetuning voor nodig en een zuiver gehoor. Het zijn ook nieuw klank smaken. En dat vergt wat tijd om te exploreren en de nieuwe mogelijkheden te verkennen.
Terwijl ik dit schrijf merk ik hoe mijn innerlijke pelgrimmer de roep van De Nieuwe Aarde hoort en zich stilaan aan't voorbereiden is op een volgend avontuur. Als zinzoeker 'ben je altijd onderweg', hoor ik Stef Bos in gedachte zingen.
 

Mandala, een vaste waarde op de golven van het leven

Genietend van de warmte trek ik naar de schaduw onder de notenboom in onze tuin. Hier wil ik effe landen en aarden. Ik installeer me met een klaptafel, watertje en allerlei tekenmateriaal. Mandala's kleuren en tekenen is voor mij een vaste waarde geworden op woelige golven in mijn leven. Ik vind ontspanning in dit bewust spelen en exploreren met allerlei kleuren en technieken. Tijdens deze vorm van mindful creatief verstillen komen er spontaan inzichten naar boven die ik als handvaten in mijn proces kan inzetten.
 

Koesterend gronden in helende kleuren

Om de dingen terug te herordenen in deze woelige tijden, voelt het voor mij aangewezen om mijn chakrasysteem bewust en grondig aandacht te geven. Deze maand richt ik me dan ook op mijn eerste chakra: gronden en fysiek aarden. Met blote voeten in gras begin ik te tekenen. Me hullen en koesteren in helende kleuren, geef ik ruimte aan de mandala om zich te ontvouwen.
 

Ik laat de Leegte en het niet weten spreken

Mijn hoofd en mind willen grootse dingen maken, maar ik tracht dit bewust los te laten. Dit zijn geen tijden om het Ego opnieuw aan 't roer te laten. Dat trekken, sleuren en pushen was 'the old way'.
De Nieuwe Aarde, mijn nieuwe toon-aard(e), wil ontvankelijk luisteren naar het gefuister van mijn ziel. Ik laat de Leegte en het niet weten spreken.

Een oefening in vertrouwen, spreekt de wijze oude vrouw in mij me toe, want uiteindelijk komt alles goed. Uit ervaring weet ik dat het nu de tijd, de kunst en de uitdaging is, om ook in deze storm de stilte te vinden. Door de angst en de kramp van onzekerheid te accepteren en los te laten, kómen opportuniteiten en inzicht! Dat is zo zeker als eb en vloed elkaar blijven opvolgen ... hoe woest de baren van de zee ook mogen lijken.
 

De oneindige groeispiraal

Ik volg mijn eerste impulsen en kleur de rode draad die zich toont. Ja, denk ik. De rode draad terug te pakken krijgen, dat is waar ik nu nood aan heb. Ai, bijna onstaat er een kluwen. Ik neem de tijd om dit kluwen te ontwarren. Stap voor stap vlecht ik intuïtief de koord afwisselend boven en onder elkaar door. Opgelucht merk ik hoe er een oneindige knoop ontstaat. De lus is inderdaad terug rond.
De heldin in mijn eigen levensverhaal staat opnieuw aan het begin van de volgende groeispiraal.
 

Opnieuw beginnen van binnenuit

Na al dat onderzoeken en ontrafelen in tinten van rood, voel ik nood aan groen en rust. Er ontstaan zachte groene blaadjes. Het is tijd om iets nieuws te laten beginnen van binnenuit.
Tevreden en met innerlijke vrede laat ik deze eerste ronde in mijn mandala en proces effe bezinken. Ik geef deze tekening een zichtbare plek in mijn huis en geniet ervan. Ik accepteer waar ik sta in mijn proces en integreer de inzichten. Het kriebelt om een individuele sound healing te boeken, en om ook effectief mijn lichaam terug 'in tune' te brengen.

...wordt vervolgd ...
 

Volg ons op