Visuele weergave of verslaggeving: essentie in beeld

30/08/2023

"Maak zichtbaar wat zonder jou wellicht nooit gezien zou worden." - Robert Bresson, regisseur

In mijn drive om 'kunstzinnig dienstbaar' te zijn, kriebelt het om mijn skills rond 'intuitief schilderen', 'energetisch of systemisch portret' en 'graphic recording' méér in te zetten. Een visuele weergave van een gesprek, presentatie, event, ... in grote groep of intieme setting creëert immers een tastbaar en blijvende herinnering en heeft impact! ​In deze blog verduidelijk ik de verschillende insteken en vormen die ik bovendien graag nog meer aanbied in zowel persoonlijke of professionele context.  Heb je interesse? Contacteer me dan vrijblijvend.

Systemisch portret,
een waarlijk ont-moeten

De systemisch portretten die ik sinds voorjaar 2023 voor de Systemische Intensive van Siets Bakker mag uitvoeren 'vonken' mijn verlangen aan om nog meer als 'kunstenmaker' naar buiten te treden. Bij deze werkvorm mag ik me verbinden met systemische professionals en deze momentopname visueel vormgeven. Dit waarlijk ont-moeten vormt een hartverwarmende, verbindende en beklijvende ervaring voor alle partijen. ... en dergelijke opdrachten proeven voor mij naar meer!  Ben je geïntrigeerd? Dit concept heb ik uitgebreid beschreven in een aparte rubriek. Contacteer me bij vragen.

Een kunstzinnige weergave
of zakelijk visueel verslag ?

Een beeld meer zegt dan 1000 woorden.
Een visuele weergave van een gesprek, presentatie, event, ... in grote groep of intieme setting creëert een tastbaar en blijvende herinnering en heeft impact! 
Als neutrale buitenstaander en kunstenaar resoneer ik met wat er zich aandient, capteer ik inhoud, sfeer, sentiment, dynamiek ... door deze te tekenen of te schilderen in't groot voor publiek of in't klein in intieme setting.
Zo ontstaat er een kunstzinnig of zakelijk visueel verslag dat interactie oproept tijdens en na een event. 

Intuïtief Tekenen of ​Graphic Recording ?

 • 'Intuïtief tekenen of schilderen' tijdens het beluisteren van muziek, klankbad, teaching, ... is een persoonlijke en compleet vrije interpretatie in vorm en kleur. Er wordt een intuïtief kunstwerk of portret gecreeërd. 

 • ​'Graphic Recording' gaat dan eerder om het zakelijk tekenen of maken van een praktisch visueel verslag terwijl een groep mensen spreken, brainstormen of iets presenteren. Terwijl de tekening ontstaat, inspireert en activeert deze de interactie van de groep. De moderator kan hier - tussentijds - naar terugkomen, verwijzen of op verdiepen. Social art, scribing, grafic recording, visual thinking, etc ... zijn allen synoniemen voor min of meer gelijkaardige interactive werkvormen.  
  In 2017 mocht ik de campagne #imagineBilzen2020  zo visueel ondersteunen. Een stimulerende en beklijvende ervaring voor alle aanwezigen - lees blog

Een creatieve uitdaging met faalmoed

Voor mij is dit boeiende materie met subtiele en diepgaande verschillen met elk hun eigen meerwaarde om bewustzijn te ontsluiten. Als kunstenaar en coach vergt dit van mij oa een kwalitatieve aanwezigheid in het moment, luisteren met mijn lichaam of juist cognitief op meta niveau, inhoudelijke verbanden leggen en diverse tekenvaardigheden inzetten. Wat een prachtige uitdaging die meteen ook om met een flinke portie creatiemoed en faalmoed vraagt.

Oproep: project gezocht in individuele of plenaire setting.

​ Om mijn verlangen te volgen en mijn skills nog meer in de vingers te krijgen, sta ik open voor projecten waar een visuele ondersteuning een meerwaarde kan vormen, en ik bovenstaande werkvormen kan inzetten afhankelijk van de context. Zowel volwaardige opdrachten als 'goede doelen' zijn welkom. 

Enkele ideëen of voorbeelden:
in een 1-op-1 setting:

 • mijn kunstwerken bevallen je, en je zoekt 'intuitieve werk' voor je boek of project (bekijk mijn galerij)
 • Je wenst jouw (levens)situatie of -verhaal in beeld te brengen
 • Je bent muzikant of soundhealer en wenst een (live) visuele verbeelding van je muziek ter aanvulling
 • ...
in groepsetting voor:
 • een social of non-profit event
 • een lezing van maatschappelijke waarde, 
 • een (boek)presentatie rond persoonlijke groei, bewustwording, ...
 • een cultureel of mindful event tvv een goed doel,
 • een meditatieve samenkomst voor vrede, verbinding of ... 
 • een kunstzinnig ritueel
 • ...
 

Kan een visuele weergave of verslaggeving ook jou event of presentatie versterken?

Neem vrijblijvend contact op dan sparren we samen, of boek een telefoongesprek of zoomcall.
Ik verneem graag meer over jullie activiteit, noden, wensen zodat we de mogelijkheden voor een tryout of een volwaardige opdracht kunnen te bespreken.

Ik kijk er alvast naar uit!

Volg ons op