Zalig zen aquarelleren

30/04/2023

Intuïtief aquarelleren
brengt rust in hoofd en hart

Zalig zen aquarellen, 
Effe uit het hoofd
Vertragen en kleuren zien bewegen, 
Het water en de pigmenten zijn werk laten doen
... en loslaten ... de controle, het oordeel, ...
Alert mijn intuïtie volgen,
Een heilig moment dicht bij mijn kern.
Eliane Kunnen, 2023 - aquarel

Oude liefde roest niet

Mijn recente expo 'Vertragen en Verstillen' en het project Systemisch Portret heeft mijn liefde voor aquarel terug doen oplaaien. Mijn huidige uitdaging ligt in los, intuïtief en meditatief schilderen als een vorm van Creatief Verstillen.

Tijdens het schilderen duik ik explorerend in mijn eigen wereld vol kleur, lijn en vorm. Gezien mijn melancholische aard en achtergrond als kunstzinnig coach kom ik gaandeweg in een reflecterende mijmerende modus. Zo komen mijn inzichten in beeld en geef ik er woorden aan. In dit meanderende proces ben ik méér aanwezig en dicht bij mijn kern. 

Into the Forest - aquarel Eliane Kunnen 2023
 


Into the dark magical forest I go
To ched the shadows in my mind
Let the moon cleans and guide me
So to find my way home again

Eliane Kunnen, 2023 - aquarel / mixedmedia

 

Recente kleur- en vormstudies

Gegeesterd door de werkwijze en techniek van aquarellist Stephanie Ryan liet ik me door haar meenemen in een kleurrijke, meditatieve en technische verdieping van 'Loose Florals & Botanicals'. De beste werken stel ik tentoon en te koop tijdens komend atelier in beeld dagen en expo's (zie agenda)
 

Ben jij op zoek naar een frisse kleurrijke eyecatcher
voor je woon-, werk- of meditatieruimte?

Aanverwante blogs:

Volg ons op