Het creatieve pad naar innerlijke rust

08/10/2022

Impressies uit het atelier

Ik word blijkbaar gevoeliger met de jaren: voor het astrologisch spel van de Goden, het Collectieve Veld dat van tijd in de kramp schiet, ... Ik geraak van tijd dan ook 'de trappers kwijt zijn', ... net zoals iedereen.

Door Creatief Verstillen hervind ik puzzelstukjes in mezelf.

Na de eerste weerstand 'want zo ken ik mezelf niet' ... sta ik mezelf  - met de jaren ervaring - 'het niet weten, noch snappen' uiteindelijk toe. Ik zoek dan een manier om dit nare gevoel, de verwarde overprikkeling, de dip, ... vorm te geven. Vanaf het moment dat ik me overgeef aan het creatieve proces komt er meer acceptatie, verlichting en soms helderheid. De belangrijkste sleutel is: 'ik geef liefdevol aandacht aan dat wat er 'nu' is.' Mindful erken ik de schaduw.
 
Door deze zachte vorm van aandacht en acceptatie, kan ik uitzoomen, creeër ik ruimte voor mezelf en kan er uiteindelijk iets anders in beweging komen. Een innerlijk deel in mezelf wordt gezien, gevoeld en gehoord. Vaak voelt 't dan al véél lichter in mijn hart en hoofd. 
 
Of zoals Brandy Agerbeck zegt - één van mijn 'Visual Thinking' mentors en inspirators: 

"A messy drawing can bring a lot of clarity".

... en fijn te weten dat ik daar niet alleen in sta.


Ineens ben je de trappers kwijt
Val je in een gekke leegte
Zoek je via lijn, kleur, textuur een weg terug
Onderweg vind je stukjes van je zelf
Ontwar je schaduw in licht
... beetje bij beetje
Het leven zoals het is

​Eliane Kunnen, 8 oktober 2022
 

Herkenbaar?
Nood aan ondersteuning?

Contacteer me voor een individueel kunstzinnig traject of bekijk het aanbod aan groep workshops

Relevante literatuur:

  • "Ik (k)en mijn ikken", Judith Budde ea
  • 'De moed van imperfectie', Brené Brown
Volg ons op