Reis door de chakra's, leidraad voor transformatie

30/05/2021

Luisteren naar het gefluister van mijn ziel

In juni 2020 - na de 1e covid-19 lockdown - begon ik deze creatieve reis door de chakra's. Het werd een persoonlijk jaartraject van zelfzorg naar bewustzijn, die me aanmoedigde om in een volgende fase ook mijn innerlijke kunstenaar en de 'kunstmaker' waarlijk te bevrijden. In dit artikel laat ik je beknopt en in grote lijnen zien wat dit jaartraject me gebracht heeft, en hoe ik mezelf heb laten ondersteunen. Ik heb me hierbij laten leiden door mijn noden, intuïtie en moedig de synchroniciteit gevolgd.  Vaak wist ik niet waar het me naar toe zou leiden. Mijn kritische, rationele innerlijk stem was er ook, maar vertrouwend in dit experiment, bracht deze reis me wat ik nodig had.

Iedere goede coach heeft een coach

Tekenen en schilderen zijn van jongs af aan mijn eerste insteek en houvast om mezelf te balanceren. In deze persoonlijk verwarrende en professioneel uitdagende periode die we wereldwijd ervaren hebben, heb ik mezelf deze creatieve reis door de chakra's gegund olv Miriam Zwaga, kunstzinnig en systemisch coach. Maandelijks vormde 1 chakra het leidende thema. Achteraf bekeken vormde het de rode draad doorheen mijn eigen proces en zoektocht naar innerlijke balans.
 

“When you learn to nurture and love yourself as you would another. When you give yourself that attention.
Things change very fast. Things move in you”  - Lee Harris & the Z's

Gaandeweg voelde ik de nood om ten volle op mijn kern te kunnen 'afstemmen' en ook fysiek 'in tune' te komen. Zingen is voor mij immers een tweede insteek die me van jongs aan geholpen heeft om de chaos in mijn lijf en hoofd te uiten en op te klaren. In augustus 2020 kwam de diepgaande en verfrissende Global Soundhealing Summit 2020 van The Shift Network op mijn pad. Geboeid ging ik zelf met stemvorken aan de slag en nam terug het drummen en chanten op, op mijn eigen sjamanendrum. Samen met persoonlijke soundhealings en ademwerk olv Geert Kumpen, muzikant en healer, hervond ik stilaan subtiel en intens mijn eigen vibratie en stem.
 
"This is the voice.The voice I have
Carries the fire.The fire I am
Feel the power.The power I give
This is the life ... the love ... the hope I bring."
Lee Harris
uit  song 'this is the voice'

Synchroniciteit en mijn interesse in spiritualiteit en channelings bracht me via Gaia.com bij de teachings, meditaties en muziek van Lee Harris. Veel leden van zijn community zijn net als ik sensitieve zinzoekers, kunstenaar en/of spiritueel ondernemer. Ik heb dagen en uren geschilderd en getekend tijdens zijn gechannelde teachings en meditaties.

Mijn chakra mandala's als spiegel van transformerende tijden

In maart 2021 heb ik mijn reis doorheen de chakra's afgerond met een systemische opstelling olv Miriam Zwaga. Het hele proces vormde de aanzet om ook mijn innerlijke kunstmaker te laten helen en groeien. Lees meer in mijn volgende blog.

Klik op een afbeelding en scrol doorheen de vergrootte afbeeldingen.

Weetjes

  • Aluminiumprint Eliane KunnenAlle chakra mandala's zijn opgebouwd vanuit een vastliggend klassiek, geometrisch patroon, kleuren en getal. Ondanks dat iedereen met dezelfde basis begint, gemaakt met passer en meetlat, wordt elke mandala meditatief en intuïtief ingekleurd. Zo wordt het een spiegel van je persoonlijke verhaal.
  • Elke mandala is gemaakt op 50x50 cm, Steinbach papier 300gr met Caren d'Ache Luminance kleurpotloden.
  • Ik heb tussen 30u en 60u getekend aan elke mandala, vaak luisterend naar meditatieve muziek of spirituele teachings.
  • Via mijn mindfulart instagram account kun je meerdere afbeeldingen vinden van het tekenproces.

keelchakra mandala

Nu ook te koop als kunstwerk of kunstkaarten

Volg ons op