Evenwichtsoefening naar 'back to basics'

21/06/2020
We zijn midzomer. Kuierend door onze tuin ontdek ik twee kleurijke rupsen in onze kruidentuin.
Het blijken twee koninginnepages in wording te zijn die zich volop laven en genieten van onze lavas of maggiplant in bloei. ... en van ons mag dat. We onthalen deze gasten met veel plezier in onze bubbel.
 

Vervuld van dankbaarheid en overvloed

Heerlijk om te kijken naar de traagheid en behendigheid van deze rupsen. Het vult me met dankbaarheid en een gevoel van overvloed. Heel welkom na al de stress, angst en onzekerheid die voorgaande covid-19 lockdown en de opstart naar 'het nieuwe normaal' met zich meebrengt. Er is zoveel overvloed, diversiteit en rijkdom die we soms vergeten.

Dankbaar sprokkel ik uit dit beeld eenvoudige en waardevolle levenslessen:
  • Neem je tijd om op onderzoek uit te gaan welke voeding bij jou past.
  • Zoek en vind je eigen biotoop waar jij kunt thuiskomen en welkom bent.
  • Geef jezelf de beste groeikansen, maar kom wel in beweging en ga in actie.
  • Neem je tijd. Volg je eigen natuurlijk ritme. Exploreer, ervaar bewust en kies van hieruit.


Evenwichtsoefening naar 'back to basics'

Terwijl ik de metaforen in beeldtaal opschrijf, merk ik hoe ik ook mezelf tijd en ruimte mag gunnen in deze spannende veranderende tijden.

En dan bedoel ik niet enkel 'het nieuwe normaal' om deze Corona pandemie te overleven in het dagelijkse werkleven, maar ook het groeiende bewustzijn naar 'the new way'. Het herinneren en integreren hoe we vanuit 'back to basics' duurzaam in symbiose met Gaia, onze prachtige groen-blauwe planeet, kunnen leven en uit de verstikkende menselijke ratrace kunnen stappen.

Ik mag ook zelf de tijd nemen in het zoeken, exploreren en integreren van (nog) meer onthaasting in mijn werk én leven, en de rust van mijn innerlijke kluizenaar (nog) meer toelaten die zo prettig, heilzaam en alomtegenwoordig was tijdens voorgaande lockdown.


Een groeikans

Deze nieuwe evenwichtsoefening tussen doen en laten zijn, in actie komen zonder in overdrive te gaan is best wel een uitdaging voor mij als bezige creatieve bij, ondernemer en soms wat te behulpzame coach. Maar het is wel een boeiende en verdiepende groeikans voor de levenskunstenaar in mij en ons allemaal.

Hierbij herinner ik me deze eenvoudige 'back tot basics' levenswijsheden nog maar eens:

Don't push the river.
Het gras groeit niet door eraan te trekken.

Mogen deze inzichten en beeldtaal ook jou vergezellen in het vinden van een nieuw evenwicht naar 'the new way'.

Namasté.
Eliane
Volg ons op