Mijn vleugels uitslaan als kunstzinnig systemisch coach

25/10/2023
Sinds begin 2023  spreid ik mijn vleugels als systemisch kunstzinnig coach en mag ik in opdracht systemische portretten maken voor de Systemische Intensive van Siets Bakker. Via een online systemische afstemoefening creeër ik een energetisch portret. Uiteindelijk vormen deze ont-moetingen een hartverwarmende, verbindende en beklijvende ervaring voor beide partijen. In deze blog deel ik enkele ervaringen van deelnemers.

​​"De systemische portretten die je gemaakt hebt voor de 'RV Intensive' traject, zijn van grote schoonheid en waarde. De kwaliteit van je werk was heel steunend en heeft veel diepgang gebracht bij de deelnemers. Dank je wel hiervoor."

Siets Bakker,
Systemisch professional, Organisatie nerd, Keynote speaker en auteur van oa Rake Vragen

"Bedankt voor het bijzondere portret dat je van me maakte. Ik heb de tijd genomen om er aan te wennen, alsof ik er een relatie mee heb op te bouwen. 

Ik zie er mijn jongere zelf in, maar ook mijn grootmoeder, mijn overleden zoon, mijn aura, mijn verlangen, mijn licht … en zoveel meer. Als een intiem en kostbaar geschenk kijk ik er met een milde glimlach naar ... met het besef dat we niet alleen zijn."


Benedikte Demeestere,
Bedrijfspsychologe bij BeCoach.be

 

Dankbaar om 'kunstzinnig dienstbaar' te mogen zijn
met 'rake beelden'

Deze online belevingen van 1 à 2u raken de diepere lagen bij de coachéé. Het maakt me enorm dankbaar om dit creatieve proces te mogen begeleiden en zien ontvouwen in vorm, kleur, symbool en woorden. Dit 'kunstzinnig dienstbaar zijn' raakt ook mijn eigen groeiproces als kunstenmaker en systemisch coach: van creatieve faalmoed, de ander ont-moeten en mogelijkheden open houden om organisch te volgen van wat zichtbaar wil worden.

Zo ontstaat tijdens deze 'kunstzinnige reading' een afgestemd expressionistisch, energetisch portret. Alles wat er gebeurd voor, tijdens en na het tekenen vormt systemische info die ik in het gesprek breng, 'rake vragen' bij stel die diepgang brengen. Samen onderzoeken we dit via coachgesprek. 
 

 Systemische professionals delen hun ervaring : ​
Martje:
"Het portret raakt me en krijgt een ere plekje in huis. Dankjewel voor het vatten van mijn ziel." ​
Robine: "Het beeld heeft me de afgelopen dagen wel bezig gehouden, het kwam telkens even naar boven. Ook de woorden erbij, de kleuren, de ervaring. Het werkt dus nog lekker door! "
Sanne: "Ik herken mezelf, mijn moeder en grootmoeder in dit portret, en kijk er met veel liefde naar. De warme kleuren, de woorden, de ogen, de vormen, de sfeer. ​
Kelly: "Ondanks het kunstwerk schoonheid uitstraalt, moet ik wennen aan de asymmetrie in het schilderij. Lekker die stretch uit de comfortzone!"


"Het voelen van de verbinding met mezelf en mijn voorouders langs beide kanten kwam ik snel en een diepe laag, een groots draagvlak en gevoel van gedragenheid. Ik kan dat nu snel terug oproepen om ermee in contact te staan.
​Door een waarderende bril op te zetten kom ik op een natuurlijke manier op mijn plaats in de systemische fontein en voel ik het stromen waar het al jaren vast zit."


Sabine - diepzielduiker

 

Een visuele momentopname als spiegel om vooruit of juist terug te blikken

Zo’n portret is een momentopname. Het kan dan ook wijzigen mettertijd en vormt zo een persoonlijke spiegel om vooruit of juist terug te blikken. Het brengt dat wat er nu gezien wil worden, ongeacht tijd of ruimte. Kleuren, beelden, woorden, gevoelens, ... die doorkomen vormen sleutels of puzzelstukken voor de coachée. Dit kan een keerpunt geven tijdens het gesprek of mag zich zachtjes als een 'verpakt kadootje' laag per laag tonen wanneer je er in je eigen tijd mee in verbinding gaat..
 

Videogetuigenis Proces en Ervaring

Leen Heusdens getuigt over haar ervaring

Demo Verloop van een sessie

 

Ben je geïnspireerd of geïntrigeerd door deze kunstzinnige reading / zielsportret?
 
Volg ons op