Aloha Ke Akua, bezield leven

20/12/2018

Ontwaak en transformeer:
Leven en werken vanuit hart en ziel
in eerbied voor Moeder Aarde en elkaar


"Je dient de wereld niet met jezelf klein te houden.
Er wordt geen licht verspreid,
als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid.
We zijn geboren om de glorie Gods die in ons is, te openbaren.
Die glorie is niet slechts in enkelen, maar in ieder mens aanwezig.
"
Nelson Mandela
 

Hoe laat jij je Licht schijnen in de wereld?

Sommige liedjes blijven in je hoofd nazinderen. Herken je dat? 'Aloha Ke Akua' van Nahko Bear, Medicine for the People is er zo eentje. Zelfs de groepsnaam spreekt tot de verbeelding. Ik kon het dan ook niet laten om verder op onderzoek uit te gaan.
In hun lied en videobeelden vind ik 'toevallig' linken met mijn eigen inspiratiebronnen en mijn missie.  Als loopbaancoach inspireert het me bovendien enorm om te zien hoe gelijkgestemden 'hun talenten en boodschap' concreet vormgeven en in de wereld zetten. Nakho Bear doet dit via muziek.
Ik nodig je uit om even weg te dromen bij deze betoverende muziekvideo, je op te laden en te bezinnen bij hun universele boodschap.
Hoe laat jij -in kleine en grotere dingen - je Licht schijnen in de wereld? Welk krachtdier leeft er in jou? Welke totemdier kan je op dit moment in je leven ondersteunen in je proces? Op welke wijze draag jij zorg voor onze planeet? Durf jij gaan staan voor je roeping? Durf je jouw missie leven? ...


Lees hier de volledige songtekst 'Aloha Ke Akua' terwijl je van de muziek en beelden geniet.

 
Je roeping volgen, je missie leven!

Nahko Bear, Medicine for the People creeërt folk muziek met een hip hop beat. Ze trachten positieve, inspirerende boodschappen door te geven die voortkomen uit hun eigen zoektocht naar persoonlijke, spirituele en sociale healing. In 'Aloha Ke Akua' hoor je duidelijk hun missie "moving the musical medicine around the world in hurry”. Ze sporen hun luisteraars aan tot een activere rol in te nemen in het beschermen van onze planeet en alle levende wezens; te leven vanuit het Christusbewustzijn 'the spirit in all of creation'. Met hun werking promoten ze tal van goede doelen.

We're on an assignment!

Met de woorden "we're on an assignment" wil Nakho Bear ons wakker schudden om in integriteit met Moeder Aarde en elkaar, onze verantwoordelijkheid op te nemen, én onze persoonlijke roeping te durven volgen. De poëtische videobeelden zijn doordrengt van verborgen symboliek en krachtplaatsen uit de Maya cultuur. Je ziet een glimp van sjamanistische rituelen en prachtige natuurbeelden.

De diepere betekenis van 'Aloha Ke Akua'

De kern van dit lied wordt gevormd door met de woorden "Aloha Ke Akua" en "Kuleana" uit het Hawaiaanse gedachtengoed.

 • Aloha betekent: hou onvoorwaardelijk van anderen zoals van jezelf, leef een leven vol liefdadigheid, compassie en vergeving
 • Aloha Ke Akua betekent: herken de Goddelijke hand in al wat is, ervaar de Levensadem en Liefde van God, wees dankbaar voor de zegeningen van het Leven
 • Kuleana betekent: je persoonlijke verantwoordelijkheid begrijpen en opnemen als een eervol voorrecht, je missie leven, je talenten uitdragen
 
Enkele zinnen en hun diepere boodschap die er voor mij uitspringen:
 • "What is the purpose and would you believe it ?"
  Wat is 't doel van het leven? Geloof je in jezelf en dat jij/wij een verschil kunnen maken? ... hoe klein ook? Durf je jouw hart en ziel te volgen?
 • I am a miracle made up of particles"
  Ik bent een wonder gemaakt van (atoom)deeltjes. Ze verwijzen hiermee naar de nieuwe filosofische inzichten ontstaan uit wetenschappelijk onderzoek in kwantumfysica, zoals: de kracht ons Bewustzijn, de impact van gedachten en emoties op ons Welzijn en Wereldbeeld, de Wet van Creatie en Aantrekking, enz ... We scheppen elk onze eigen realiteit, en kunnen deze dan ook veranderen.
 • "And in this existence I’ll stay persistent. And I’ll make a difference”
  En in dit leven ga ik staan voor mijn waarden. En ik zal een verschil betekenen.


Het lied vormt daarmee een oproep tot ontwaken en transformeren naar het Christusbewustzijn, Liefde ervaren in onszelf en uitdragen in ons handelen.
Een aansporing om te leven vanuit Licht en Liefde, vanuit deemoed voor God, en eerbied onze planeet, alle levende wezens en elkaar.

Namasté, In lak'ech
Eliane

Bronnen: Nakho, Mama Lahoa, Pacha Mama.org  foto @Pexels

Aanverwante informatie:

Aanbevolen filmen
Aanbevolen boeken
Volg ons op